Mustang Mach-E vain paranee ajan kuluessa Fordin uuden langattoman päivitysjärjestelmän ansiosta – vaikka pysyisit kotona

13.5.2020
  • Ford varmistaa nopeiden ja helppojen pilvipäivitysten (OTA) avulla, että täysin uusi täyssähköinen Mustang Mach-E pysyy aina ajan tasalla. Päivitykset voi tehdä missä tahansa – vaikka kotona.
  • Useat päivityksistä saa tehtyä alle kahdessa minuutissa*  ja monia niistä asiakkaat eivät käytännössä edes huomaa. Tämän mahdollistaa innovatiivinen pilveen yhdistetty alusta, joka pitää nykyisiä ohjelmia käynnissä, kunnes uusi versio on ladattu ja valmis otettavaksi käyttöön - teknologia, jota ei löydy edes kaikista suosituista älypuhelimista.
  • Turvallisia päivityksiä on saatavilla autoon kauttaaltaan, SYNC®-tietoviihdejärjestelmästä auton laadun, kyvykkyyden ja mukavuuden parantamiseen.KÖLN, 12.5.2020 – Pilvipalveluiden kautta tulevien päivitysten ansiosta täysin uuden täyssähköisen Mustang Mach-E:n omistajien ei tarvitse pelätä jäävänsä mistään paitsi. Päivitykset parantavat auton ominaisuuksia koko sen elinkaaren ajan, vaikka omistaja ei edes poistuisi kotoa. 

Joissakin muissa autoissa  omistajien täytyy odottaa, kunnes päivitys on suoritettu loppuun. Sen sijaan Ford on kehittänyt tavan suorittaa päivitykset turvallisesti taustalla, ja useissa tapauksissa päivitys on valmis jopa alle kahdessa minuutissa 

“Mustang Mach-E:n hienous on siinä, että se mitä asiakkaat kokevat ensimmäisenä päivänä auton saatuaan on vasta alkua – auto kehittyy ja saa vielä lisää ominaisuuksia ajan kuluessa,” sanoo John Vangelov, Connected Services Manager, Ford Motor Company. “Pilvipäivityksemme aktivoituvat todella nopeasti, mikä minimoi tarvetta pitää autoa pysähdyksissä. Päivitysten ansiosta Mustang Mach-E myös kehittyy koko ajan - jopa silloin kun olet itse nukkumassa.”

Parannukset eivät rajoitu pelkästään SYNC®-päivityksiin. Melkein kaikki Mustang Mach-E:n tietokonemoduulit voi päivittää langattomasti, minkä avulla Ford voi parantaa auton suorituskykyä ja myös lisätä siihen täysin uusia ominaisuuksia, joita ei ollut vielä olemassakaan asiakkaan saadessa autonsa.

Osaa päivityksistä asiakkaat eivät käytännössä huomaa lainkaan varsinkaan, jos heidän on mahdollista valita vakiopäivitysaika – esimerkiksi yöaikaan, jolloin auto on pysäköitynä. Monet päivityksistä suoritetaan loppuun melkein välittömästi auton käynnistyksen jälkeen, ja kuljettaja näkee auton ilmoituksista, mitä parannuksia autoon on asennettu.  

Useat päivityksistä suoritetaan loppuun alle kahdessa minuutissa. Pidemmän latausajan vaativat monimutkaisemmat päivitykset voidaan tehdä silloin, kun se asiakkaalle parhaiten sopii. 

Ford uskoo toimittavansa ensimmäiset päivitykset kuuden kuukauden sisällä ensimmäisten Mustang Mach-E -asiakastoimitusten jälkeen. Omistajat saavat viestin saatavilla olevista päivityksistä, jotka voi ladata joko Wi-Fi- tai mobiiliyhteydellä.

Ford täyttää asiakasodotuksia myös pandemian aikana 

Varmistaakseen, että tämä edistyksellinen toiminnallisuus on käytettävissä suunnitellusti heti Mustang Mach-E -lanseerausten yhteydessä, Fordin insinööritiimi on löytänyt uusia tapoja kehittää ja testata pilvipäivityksiä myös koronaviruspandemian keskellä. Normaalisti tiimit olisivat kokoontuneet yhteen paikkaan päästäkseen testaamaan eri ajoneuvomoduulien pilvipäivityksiä – mutta etätyövaatimusten vuoksi insinöörien on täytynyt miettiä nopeasti uusia työskentelytapoja.

Tiimi asetti pikaisesti etäyhteydet kaikkiin ajoneuvon moduleihin, ja jopa johdotti ne siten, että moduuleiden nopea uudelleenohjelmointi onnistuu kotoa. Etäohjelmointi, johon aikaisemmin kului viisi tuntia, onnistuu nyt alle kymmenessä minuutissa.  

“Ottamalla nopeasti käyttöön etäyhteyden auton komponentteihin varmistimme sen, että Mustang Mach-E -asiakkaamme saavat kaikki odottamansa edut käyttöönsä heti alusta lähtien. Samalla pystyimme tarjoamaan insinööreillemme mahdollisuuden jatkaa kehitystyötä turvallisesti kotona,” jatkaa Vangelov.”

* Päivitykset voi suorittaa alle kahdessa minuutissa. Jos päivitys vaatii auton oloa pysäköitynä, omistaja voi ajastaa päivityksen itselleen sopivimpaan aikaan. 


Ota yhteyttä Varaa koeajo Tilaa uutiskirje


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Auto Oy Vesa-Matti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Auto Oy Vesa-Matti