Uutisia Fordilta 5/2018

4.6.2018

Maaliskuun ensirekisteröinnit kuin toisinto helmikuusta

Ford oli maaliskuussa helmikuun tapaan Suomen neljänneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 8,3 %:n markkinaosuudella. Ford-malleista Fiesta oli maaliskuun viidenneksi ja Focus seitsemänneksi rekisteröidyin automalli. Pakettiautoissa Ford on tammi-maaliskuun jälkeen markkinakakkonen 23 %:n markkinaosuudella. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna Ford-pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna lähes neljänneksen enemmän.

Tiesitkö, että...

Fordilla on hyötyajoneuvoihin ja Euroopassa valmistettuihin henkilöautoihin 5 vuoden takuu?


SUVit siivittivät Fordien myyntiä Euroopassa

Ford-ajoneuvojen myynti kasvoi helmikuussa Euroopassa 8 % edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna. Lukumääräisesti Fordeja myytiin 97 400 kappaletta (20 maan markkina-alue). Kasvun vetureina toimivat Fordin SUV-mallit, joiden myynti kasvoi helmikuussa edellisvuoteen verrattuna 37 %. Ford Fiesta oli helmikuussa Euroopan Fordin suosituin automalli ja segmenttinsä ykkönen. Myös hyötyajoneuvoissa Ford oli markkinaykkönen. Myydyistä henkilöautoista 66 % oli varustelultaan malliston huippuja eli Titanium-, Vignale, ST-Line-, ST- tai RS-varusteltuja.

Linkki tiedotteeseen

Tympiikö ainainen parkkipaikan etsiminen?

Isossa-Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan autoileva ihminen käyttää vuoden aikana keskimäärin yhden päivän tyhjän parkkiruudun etsimiseen. Ford on mukana projektissa, joka toivottavasti tulevaisuudessa taltuttaa tämän rattiraivon aiheuttajan. Siinä tutkitaan itseohjautuvien tai kaupunkien infrastruktuuriin yhteydessä olevien autojen mahdollisuutta löytää vapaa parkkipaikka. Collaborative parking -järjestelmä hyödyntää pysäköitynä olevien autojen pysäköintiantureista saatavaa dataa ja kertoo kartalle, mitkä paikat voisivat olla vapaina. Järjestelmään on myös mahdollista liittää pysäköintialueiden omat parkkiruutujen seurantajärjestelmät.

Linkki tiedotteeseen

Tuulilasi puhtaaksi sadevedellä

11-vuotias Daniel ja 9-vuotias Lara saivat perheen lomamatkalla idean, kun heidän isänsä ajamasta autosta loppui tuulilasinpesuneste kesken matkan. Miksei sadevettä voida hyödyntää tuulilasin pesemisessä? He osallistuivat ideallaan tiedekilpailuun ja voittivat sen. Fordin insinöörit kuulivat tästä ja antoivat Ford S-MAXin testikäyttöön. Sadevesi kerätään tuulilasin alareunaan kiinnitettyjä muoviputkia pitkin säiliöön. Euroopan teillä on arviolta 291 miljoonaa autoa. Jos jokainen niistä käyttää vuoden aikana 20 litraa vettä tuulilasin pesemiseen, kuluu vesijohtovettä yli 5,8 miljardia litraa.

Linkki tiedotteeseen

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Auto Oy Vesa-Matti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Auto Oy Vesa-Matti