Uutisia Fordilta 4/2018

13.4.2018

Ford Fiesta oli helmikuun neljänneksi suosituin henkilöauto

Ford oli helmikuussa Suomen neljänneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 8,3 %:n markkinaosuudella ja Ford Fiesta neljänneksi rekisteröidyin henkilöautomalli. Pakettiautoissa Ford on tammi-helmikuun jälkeen markkinakakkonen 22 %:n markkinaosuudella. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna Ford-pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna yli neljänneksen enemmän.


Fordien myynti kasvoi Euroopassa, markkinaykkönen hyötyajoneuvoissa

Fordin vuosi 2018 on lähtenyt käyntiin rivakasti Euroopassa. Fordin ajoneuvoja myytiin tammikuussa 119 000 kappaletta markkinaosuuden ollessa 7,6 %. Hyötyajoneuvoissa Ford oli markkinaykkönen 26 700 myydyllä ajoneuvolla. Myydyimmät Ford-henkilöautot olivat Fiesta ja Focus, joiden molempien myynti kasvoi tammikuussa, Fiestan 5 % ja Focuksen 6 %.

Linkki tiedotteeseen

Suomen Jääkiekkoliitto saa Fordit

Suomen Jääkiekkoliitto ja autokonserni Laakkonen julkistivat 1.3. jatkavansa vuonna 2009 alkanutta yhteistyötään. Laakkonen toimittaa siis jatkossakin liiton käyttöön tulevat autot, ja autokumppanina yhteistyössä on Ford. ”Tämä yhteistyökuvio on Fordille erittäin mieluinen ja uskomme, että kiinnostavan ja laajan automalliston tarjoava Ford istuu hyvin jääkiekosta pitävän yleisön autotarpeisiin. Herttoniemen Laakkosella avattu FordStore tarjoaa parasta Ford-palvelua ja -asiantuntemusta pääkaupunkiseudulla”, sanoo Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen.

Waze vie perille

Ford ilmoitti World Mobile Congressissa, että maailman suurin yhteisöllinen liikenne- ja navigointisovellus Waze on heijastettavissa Apple iPhonesta SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän kosketusnäytölle huhtikuusta lähtien. Ford SYNC AppLink -alusta mahdollistaa se ja muiden älypuhelinsovellusten käyttämisen ääniohjauksella tai ohjauspyörässä olevilla ohjaimilla. Wazella on yli 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

Linkki tiedotteeseen

Maailman suurin mainoslakana

Miksi tyytyä pieneen, kun voi tehdä suurta – tai jotakin vielä suurempaa! Uuden Ford EcoSportin lanseeraus käynnistettiin Madridissa, Espanjassa maailman suurimmalla mainostaululla. 20 tenniskentän eli 5 265 m2:n kokoinen, 2 000 kiloa painanut mainoslakana kiedottiin Madridin keskustassa sijaitsevan Espana Buildingin ympärille ja sai siellä ansaitsemansa huomion. Espanjan Ford pitää nyt hallussaan Guinnessin maailmanennätystä.

Linkki tiedotteeseen

Rakenna voittaja-auto LEGOista!

Ford, LEGO® Group ja M-Sport ovat esitelleet LEGOista rakennettavan M-Sport Ford Fiesta WRC -auton. 203-osaisen LEGO Speed Champions -mallin strategiset mitat ovat 13 cm (pituus) ja 6 cm (leveys). Viime vuoden rallin MM-sarjassa M-Sportin Fiesta WRC valtasi korkeimman palkintopallipaikan viidesti. Sebastien Ogier kruunattiin kauden päätteeksi rallin maailmanmestariksi, jonka tallikaverinsa Julien Ingrassian kanssa ajoi tallinsa valmistajien mestariksi.

Linkki tiedotteeseen

Tanskalainen Jason Watt sai oman Ford GT:n

Huhtikuussa 2016 Ford julkisti haun, jolla pääsi ilmoittamaan halukkuutensa hankkia yksi viidestäsadasta ensimmäisestä valmistuvasta Ford GT -superautosta. Halukkaita ostajia ilmoittautui 6 506 kappaletta. Onni suosi tanskalaista Jason Wattia, joka on nyt onnellinen Ford GT:n omistaja. Jason halvaantui moottoripyöräonnettomuudessa vuonna 1999. Sen takia hänen Ford GT:nsä on muutettu sellaiseksi, että hän pystyy ajamaan sitä pelkästään käsillään. ”Minun Ford GT:ni on luultavasti maailman nopein auto, jonka voi pysäköidä invapaikalle”, Jason vitsaili auton luovutustilaisuudessa Kööpenhaminassa. Tämä pitänee paikkaansa, sillä 3.5 litran EcoBoost V6-moottori tuottaa 655 hevosvoiman tehot, ja sen huippunopeus on 347 km/h.

Linkki tiedotteeseen

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Auto Oy Vesa-Matti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Auto Oy Vesa-Matti