Uutisia Fordilta 10/2017

3.11.2017

Ford toiseksi rekisteröidyin pakettiautomerkki lokakuussa


Lokakuun ensirekisteröintitilastoissa Ford oli toiseksi rekisteröidyin pakettiautomerkki 22,4 prosentin markkinaosuudella. Henkilöautoissa Ford on edelleen viidenneksi rekisteröidyin automerkki, ja Fordin suosituin malli oli Ford Focus.


Uuden Ford Fiestan tuotanto kiihtyy


Uusia Fiestoja on myyty jo 30 000 kappaletta Euroopassa. Ford uskoo myynnin kasvavan, kun tuotanto saavuttaa täyden kapasiteettinsa.

Linkki tiedotteeseen


Ford Fiesta ja Ford Ranger tekivät uudet ennätykset taloudellisessa ajamisessaPolttoainetaloudellisen ajamisen taiturit tekivät kolme uutta ennätystä uudella Ford Fiestalla ja Ford Ranger -avolava-autolla. Ennätykset tehtiin Ison-Britannian vuosittain järjestettävän MPG Marathon -tapahtuman yhteydessä.

120 hevosvoiman TDCi-dieselmoottorilla varustettu Ford Fiesta voitti MPG Marathon Overall Champion -tittelin keskikulutuksella 2,3 l/100 km 570 kilometrin matkalla.* 125 hevosvoimaisella 1,0 litran EcoBoost-bensiinimoottorilla varustetun Fiestan keskikulutus oli 2,9 l/100 km, ja auto voitti Petrol Champion -tittelin.

Lisäksi norjalaiset Knut Wilthil ja Henrik Borchgrevink ajoivat Ford Ranger -avolava-autoa 1 616 kilometrin matkan Norjan, Ruotsin ja Suomen halki yhdellä tankillisella. 30 tunnin ajon aikana Ford Ranger kulutti polttoainetta 5,0 l /100 km.*

Fordin vinkit polttoainetaloudelliseen ajamiseen:

  1. Käytä autosi huollossa ja tarkista öljyt säännöllisesti.
  2. Tarkista rengaspaineet joka kuukausi.
  3. Älä pidä matkustamossa tai tavaratilassa turhaa painoa lisäävää tavaraa.
  4. Poista kattotelineet, kun ne eivät ole käytössä. Pidä myös auton ikkunat kiinni erityisesti korkeissa nopeuksissa.
  5. Aja sulavasti ja pidä silmällä edessä ja takana olevaa tietä välttääksesi äkilliset kiihdytykset ja jarrutukset.
  6. Kun kiihdytät, vaihda suuremmalle vaihteelle mahdollisimman nopeasti.


Linkki tiedotteeseenMustangin uusi Quiet Start -toiminto pitää naapurisuhteet kunnossa


Eräänä päivänä Fordin käyttäjäkokemuksen kehitystiimiä Yhdysvalloissa johtava Steve von Foerster oppi, etteivät kaikki arvosta urheiluauton moottorin jylinää. V8-moottorin murinasta ärsyyntynyt naapuri soitti poliisille. von Foerster sai tapauksesta idean uutta Mustangia varten. ”Good Neighbour” -tilan eli Quiet Start -toiminnon avulla kuljettaja voi etukäteen ajastaa Mustanginsa moottorin äänen murinasta pehmeäksi kehräykseksi, joka ei häiritse naapureita esimerkiksi aamutuimaan. Quiet Start on ensimmäinen moottorimelua hillitsevä toiminto, jonka voi ajastaa.

Quiet Exhaust- ja Quiet Start -toiminnot tulevat osaksi uuden Mustangin pakokaasujärjestelmää. Ford on myynyt Euroopassa jo lähes 30 000 Mustangia ikonisen poniauton tultua Euroopan markkinoille vuonna 2015 ensi kertaa yli 50 vuoteen.


Linkki tiedotteeseen


Video: Robottipeppu testaa autonistuimia


Fordin insinöörit ovat kehittäneet robottitakapuolen, joka matkii ihmisen asettumista autonistuimeen ja siitä ylös nousemista. ”Robutt”-nimen saanut robotti auttaa varmistamaan, että Fordin istuimet kestävät käytössä. Robutt on keskikokoisen miehen kokoinen. Robottia käytettiin uuden Fiestan kehittämisessä simuloitaessa kymmentä käyttövuotta eli 25 000 istahdus- ja ylösnousemiskertaa.

Robottia ollaan ottamassa käyttöön kaikkien Ford-mallien kehityksessä Euroopassa.


Linkki tiedotteeseen


Fordin Autolivery-konseptidemo esittelee tulevaisuuden kaupunkia


Ford on esitellyt Autolivery-konseptiaan VR-demolla 500 ihmiselle yhtäaikaisesti Saksan Sindelfingenissa järjestetyssä Handelsblatt Auto-Gipfel -tilaisuudessa. Demo esittelee konseptin, jossa autonomiset autot ja drone-lennokit toimivat yhdessä ja toimittavat lähetyksiä kaupunkialueilla. Autoliveryn kehitti Fordin tiimi, ja se muodostaa osan Fordin City of Tomorrow -visiota.

Fordin EMEA-alueen varapääjohtaja Steven Armstrong piti tilaisuudessa puheen, jossa hän kertoi Fordin visiosta tulevaisuuden kaupungeille. Puheessaan hän korosti teiden merkittävää roolia yhteisenä tilana kaupungeissa sekä Fordin visiota tarjota älykkäille kaupungeille älykkäitä liikkuvuusratkaisuja.

Linkki tiedotteeseen


Fordin älykkään liikkumisen innovaatiotoimisto avattiin Lontoossa


Fordin toimitusjohtaja Jim Hackett avasi Lontoossa Fordin älykkään liikkumisen innovaatiokeskuksen. Uudessa toimistossa työskentelevät Fordin asiantuntijat pääsevät helposti yhteyksiin maailmanluokan digiyritysten, johtavien akateemisten instituutioiden, ketterien startupien ja olemassa olevien kumppaneiden kanssa kehittäessään älykkään liikkumisen ratkaisuja, jotka vastaavat Euroopan suurien kaupunkien tarpeisiin.

Fordilla on jo entuudestaan Ford Smart Mobility -toimistot Dearbornissa ja Palo Altossa.

Linkki tiedotteeseen


Uusia nimityksiä Fordin globaaliin johtoon


Ford Motor Company on nimittänyt useita uusia henkilöitä johtotehtäviin ympäri maailmaa. Nimitykset tukevat Fordin organisaation uudistunutta rakennetta. Fordin toimitusjohtajan Jim Hackettin mukaan uudet nimitykset lisäävät yhtiön tehokkuutta niin markkinoilla kuin operatiivisesti. Uudet nimitykset tulevat voimaan 1.1.2018, ellei muuta ole mainittu.

Linkki tiedotteeseen


Mehiläiset auttavat Syyriasta paennutta asettumaan uuteen kotiinsa
Kaksi vuotta sitten Hafez Al-Moussa pakeni Syyriasta Eurooppaan. Lapsena hän oli osallistunut kotitilallaan hunajan keräämiseen, ja nyt hän hyödyntää oppimiaan taitoja uudessa Townbee-mehiläisprojektissa. Projekti auttaa häntä kotiutumaan uuteen maahan sekä oppimaan uuden kielen. Samalla tuetaan planeetalle elintärkeitä mehiläisiä.

Townbee on Münchenin teknillisen yliopiston opiskelijoiden kehittämä hanke. Münchenissä mehiläispesät sijaitsevat kaupungin keskustassa yritysten puutarhoissa ja katoilla, ja kerättyä hunajaa myydään paikallisissa puodeissa. Kaikki tulot tukevat projektia. Hafez jakaa Syyriassa keskenjääneitä opintojaan samassa yliopistossa.

Townbee on saanut rahoitusta Ford Motor Companyn säätiöltä, joka myöntää tukea opiskelijoiden vetämiin kestävän kehityksen projekteihin. Townbee on myös yksi Ford College Community Challenge 2017 -ohjelman voittajista. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Ford College Community Challenge on myöntänyt tukea 3 miljoonan dollarin edestä.


Linkki tiedotteeseen* Ilmoitetut polttoaineen kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EC) 715/2007 ja (EC) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen.

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Auto Oy Vesa-Matti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Auto Oy Vesa-Matti