Uutisia Fordilta 8/2017

6.9.2017

Ford pakettiautojen ykköseksi

Elokuun ensirekisteröintitilastoissa Ford oli rekisteröidyin pakettiautomerkki 26,5 prosentin markkinaosuudella. Henkilöautoissa Ford jatkaa viidenneksi rekisteröidyimpänä automerkkinä. Elokuussa Fordin suosituin henkilöautomerkki oli Ford Focus.

Ford ja Domino’s testaavat autonomisten autojen käyttöä pizzatoimituksissa

Ford ja Domino’s Pizza ryhtyvät tutkimaan kuluttajien reaktioita autonomisen ajoneuvon kanssa asiointiin. Yhteistyön tavoitteena on selvittää asiakkaiden kokemuksia

Seuraavien viikkojen aikana satunnaisesti valitut Domino’s-asiakkaat Ann Arborin kaupungissa Yhdysvalloissa pääsevät vastaanottamaan pizzatilauksensa suoraan autonomiselta Ford Fusion Hybrid -tutkimusajoneuvolta. Tutkimusvaiheessa autoa ajetaan manuaalisesti. Osallistuvat asiakkaat voivat jäljittää autoa päivitetyn Domino’s Tracker -sovelluksen avulla. Kun toimitus lähestyy, asiakkaat saavat tekstiviestejä, jotka opastavat pizzan noutamisessa auton sisällä olevasta lämmitetystä kuljetuslokerosta.

Ford aloittaa autonomisten autojen tuotannon vuonna 2021. Hanke Domino’sin kanssa on tärkeä osa hyvän asiakaskokemuksen kehittämistä ja varmistamista.

Linkki tiedotteeseen

Ford GT -superautosta uusi Heritage-malli

Superauto Ford GT tulee saataville uniikkina ’67 Heritage -versiona. Malli on kunnianosoitus GT40 Mark IV -kilpa-autolle, jolla Dan Gurney ja A.J. Foyt ajoivat voittoon vuoden 1967 Le Mansissa.

Ainutlaatuisen Ford GT ’67 Heritage -mallin koriväri on kiiltävä Race Red -punainen ja sitä täydentävät konepelliltä auton takaosaan ulottuvat valkoiset vauhtiraidat sekä hiilikuituyksityiskohdat. Konepellillä ja ovissa on valkoisella pohjalla numero 1. Lisäksi auto on varusteltu 20 tuuman alumiinivanteilla, jotka on viimeistelty hopealla pintavärillä ja mustilla pulteilla. Muita ulkoasun yksityiskohtia ovat punaiset jarrusatulat ja hopeanväriset sivupeilit.

Sisätiloissa tunnelmaa luovat esimerkiksi nahkareunuksilla ja punaisilla ompeleilla koristellut hiilikuituistuimet. Jokaisessa Ford GT ’67 Heritage -ajoneuvossa on oma tunnistuslaatta.

Voit tutustua Ford GT ’67 Heritage -malliin tarkemmin osoitteessa at FordGT.com.

Linkki tiedotteeseen

Ford Ranger Black Edition esitellään Frankfurtin autonäyttelyssä

Uusi eksklusiivinen Ranger Black Edition -avolava-auto lanseerataan Frankfurtin autonäyttelyssä. Ajoneuvoa valmistetaan vain 2 500 kappaletta. Sen koriväri on Absolute Black -musta, ja sen etusäleikkö, kevytmetallivanteet ja ulkoasun yksityiskohdat on viimeistelty mattamustalla pinnalla.

Vakiovarusteisiin kuuluu navigointijärjestelmä, keulan pysäköintianturit ja takakamera. Lisäksi autossa on Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä, sähkötoiminen ilmastointi, istuintien nahkayksityiskohdat ja autoa vasten kääntyvät, lämmitetyt sivupeilit.

Linkki tiedotteeseen

Moottoritehdas taipuu myös luontoalueeksi

Fordin Dagenhamin moottoritehdas on koti laajalle kasvi- ja eläinlajistolle. Samalla kun Fordin ajoneuvojen käyttövoimana toimivia moottoreita valmistetaan läheisessä tehtaassa, yli 50 lintulajia pesii eläinten taivaassa, jota tehtaan työntekijät ovat ylläpitäneet ja parantaneet pitämällä vesistöt puhtaana sekä istuttamalla kaloja ja yli 10 500 puuta viimeisen 20 vuoden aikana.

Tehtaan alueella on Breach-järvi, joka syntyi Thames-joen rantapenkereiden murruttua yli 300 vuotta sitten. Alueen pinta-ala on 2,5 miljoonaa neliömetriä. Se on tärkeä alue muuttohaukoille, kahlaajalinnuille, joutsenille ja kanadanhanhille sekä Ison-Britannian nopeimmin vähentyvälle nisäkkäälle, Euroopan vesimyyrälle, ja Adonis-leppäkertulle.

Dagenhamin tehtaalla on valmistettu yli 37 miljoonaa moottoria ja 11 miljoonaa autoa sitten tehtaan avaamisen vuonna 1937. Tällä hetkellä siellä valmistetaan 2.0 litran Ford EcoBlue -moottoreita.

Uutinen Fordin 18. vastuullisuusraportista

Viisi hääjuhlaa ja Ford Mustang

Perinteiset hevosten vetävät vaunut ja vanhat klassikkoautot ovat tuttuja näkyjä kesähäissä, mutta Fordin ikoninen urheiluauto kasvattaa suosiotaan hääautona. Ford osallistui kesällä viiden parin hääjuhlaan Saksassa, Belgiassa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa. Hääparien valitsemat Mustangit edustivat poniauton eri versioita vuosikymmenten varrelta.

Täydellinen alku ajomatkalle

Englantilainen muusikko Joe Goddard on loihtinut juuri sopivan kappaleen ajomatkan alkuun. Laulu nimeltä ”Momentum” yhdistää tieteellisen ajattelun mielialaa kohentavaan musiikkiin. Tehdäkseen mahdollisimman piristävän kappaleen Goddard kääntyi New Yorkin yliopistossa toimivan kognitiivisen neurotieteen asiantuntija Amy Belfin puoleen. Belfi osallistui Fordin Spotifylta ja New Yorkin yliopistolta tilaamaan tutkimukseen, josta kävi ilmi, että rytmikäs ja surumielinenkin musiikki vaikuttavat mielialaan positiivisesti.

Goddard on koonnut Fordille ja Spotifylle myös soittolistan, jolta löytyy monipuolista musiikkia Gladys Knightista ja Depeche Modesta lähtien.Linkki tiedotteeseen

Ford Transitin alustalle perustuva sähköpakettiauto esiteltiin Saksassa

Deutsche Post DHL Group ja Ford ovat esitelleet ensimmäisen ajoneuvon yhtiön yhdessä tuottamista sähkökuljetuspakettiautoista. StreetScooter WORK XL -nimen saanut ajoneuvo perustuu Ford Transitin alustaan, johon on asennettu akkukäyttöinen sähkövoimansiirto ja Deutsche Post DHL:n tarpeisiin suunniteltu kori. Ajoneuvo on varustettu modulaarisella akkujärjestelmällä, joka tuottaa 30–90 kilowattituntia tehoa, ja sen toimivuussäde on 80–200 kilometriä.

Vuonna 2017 StreetScooter-tehtaalla Saksan Aachenissa rakennetaan noin 150 pakettiautoa. Deutsche Post DHL tulee käyttämään niitä kaupunkitoimitustensa tukena Saksassa. Deutsche Post DHL:n, StreetScooterin ja Fordin suunnitelmissa on rakentaa 2 500 sähköpakettiautoa vuoden 2018 loppuun mennessä.

Linkki tiedotteeseen


Ford Motor Company

Ford Motor Company on globaali auto- ja mobiliteettiyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa ja jonka autoja myydään kaikissa kuudessa maanosassa. Yhtiössä työskentelee noin 202 000 henkilöä ja sillä on 62 tehdasta eri puolilla maailmaa. Yhtiö suunnittelee, valmistaa, markkinoi, huoltaa Ford-merkin alla henkilöautoja, kuorma-autoja, SUV-autoja ja sähköautoja sekä ylellisiä Lincoln-henkilöautoja. Laajentaakseen liiketoimintamalliaan Ford investoi aktiivisesti uusiin mahdollisuuksiin sähköautoissa, itseohjautuvissa autoissa ja liikkumisen sujuvoittamisessa. Lisätietoja Fordista ja sen tuotteista sekä Ford Motor Credit Companysta löytyy osoitteesta www.corporate.ford.com

Ford of Europe valmistaa, myy ja huoltaa Ford-autoja 50 markkina-alueella. Sen palveluksessa työskentelee noin 52 000 henkilöä ja yhteisyritykset mukaan lukien noin 66 000 henkilöä. Euroopassa toimii myös Ford Motor Credit Company ja Ford Customer Service Division sekä 24 tuotantolaitosta, joista 16 Ford omistaa kokonaan tai on enemmistöomistaja ja 8 on yhteisomistuksessa muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset Ford-autot tuotiin Eurooppaan vuonna 1903  samana vuonna, jolloin Ford Motor Company perustettiin. Tuotanto Euroopassa aloitettiin vuonna 1911. 

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Auto Oy Vesa-Matti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Auto Oy Vesa-Matti