Uutisia Fordilta 4/2017

3.5.2017

Ford pakettiautojen ykkönen huhtikuussa

Huhtikuun ensirekisteröintitilastoissa Ford oli eniten rekisteröity pakettiauto 23,75 prosentin markkinaosuudella ja viidenneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 7,4 prosentin markkinaosuudella.

Harmaa on uusi musta

Harmaansävyt ovat ottaneet vallan niin hiusmuodissa, sisustuksessa, teknologiassa kuin automaailmassa. Myös Fordin eurooppalaiset asiakkaat suosivat harmaita korivärejä, ja nykyään yhtiön värivalikoimaan kuuluu kahdeksan erilaista harmaata, kuten Stealth Grey, Smoke Grey ja Storm Grey. Trendikkyyden lisäksi harmaan koetaan kuvastavan vakautta, älyä, totuutta, tietoa ja viisautta.

Yhtiön perustanut Henry Ford totesi aikanaan, että Model T -ajoneuvon voi maalata ”millä tahansa värillä, kunhan se on musta”. Tästä huolimatta vuonna 1908 esitelty ajoneuvo tarjottiin myös harmaana. 1990-luvun alusta alkaen Fordin valikoimaan on kuulunut yli 50 erilaista harmaansävyä.

Linkki tiedotteeseen

Ford Mustang on viime vuoden myydyin urheiluauto

IHS Markitin globaalien ensirekisteröintitilastojen mukaan Ford Mustang oli vuonna 2016 maailman myydyin urheiluauto. Tämän legendaarisen auton tultua vihdoin saataville Yhdysvaltain ulkopuolella on sen vienti kaksinkertaistunut joka vuosi ja vuoden 2015 jälkeen niitä on viety ulkomaille jo yli 98 000 kappaletta. Mustangeja myydään nyt 140 maassa, ja tänä vuonna joukkoon liittyy kuusi uutta maata.

Linkki tiedotteeseen

Ford kärjessä itsestään ohjautuvien autojen kehittämisessä

Ford Motor Company on arvioitu Navigant Researchin tekemässä selvityksessä kärkipaikalle itsestään ohjautuvien autojen strategiassa ja toteutuksessa. Selvityksessä on käyty läpi 18 itsestään ohjautuvia autoja kehittävää yritystä.

Linkki tiedotteeseen

Ford palkkaa Romaniaan lähes tuhat uutta työntekijää

Ford palkkaa 976 uutta työntekijää tehtaalleen Romanian Craiovaan vahvistamaan Ford EcoSport -mallin tuotantoa. Tehtaaseen on tehty 200 miljoonan euron investoinnit. Siellä on esimerkiksi 220 uutta robottia, jotka parantavat tehtaan tehokkuutta. Nykyisin tehtaalla valmistetaan Ford B-MAXeja sekä 1.0-litraisia EcoBoost-moottoreita.

Linkki tiedotteeseen

Ensimmäiset ladattavat Transit Custom -hybridit Lontoon kaduille syksyllä

Muun muassa Transport for London, Metropolitan police ja British Gas ovat mukana syksyllä alkavassa kokeilussa, jossa selvitetään ladattavien Transit Custom -hybridien käytön vaikutusta Lontoon ilmanlaatuun.

Linkki tiedotteeseen

Autonosia bambusta?

Olet luultavasti istunut sillä ja syönytkin sitä, mutta olisitko uskonut, että sitä löytyy myös autoista? Ei vielä, mutta ehkä tulevaisuudessa. Bambu on yksi maailman vahvimmista luonnon materiaaleista. Yhdistettynä muoviin siitä voidaan tehdä erittäin kovaa materiaalia ja käyttää auton sisätiloissa. Fordin erilaisia materiaaleja tutkiva tiimi on havainnut, että bambu on huomattavasti parempi kuin monet synteettiset ja luonnonkuidut, ja se kestää jopa sadan asteen lämpötilaa. Ford käyttää ajoneuvoissaan useita kasvikunnan tuotteita sekä kierrätysmateriaaleja, kuten kenaf-hamppua ja kierrätettyjä puuvilla- ja denimvaatteita.

Linkki tiedotteeseen

Nukuta lapsesi auton liikkeitä matkivassa vauvansängyssä

Tuoreet vanhemmat tuskailevat usein pikkulastensa nukuttamisen kanssa. Yhtenä äärimmäisistä keinoista on pakata lapsi autoon ja lähteä ajelemaan ympäri kyliä. Ford on kehittänyt yhdessä espanjalaisen suunnittelutoimisto Espada y Santa Cruzin kanssa Max Motor Dreams -vauvansängyn, joka jäljittelee auton liikkeitä, ääniä ja valaistusta. Sitä ohjataan älypuhelinsovelluksella.

Linkki tiedotteeseen

Ford 100 vuotta Irlannissa

Fordin hallituksen puheenjohtaja Bill Ford juhlisti Fordin satavuotista taivalta Irlannissa. Fordin suku on lähtöisin Ballinascarthyn kylästä Corkista, Irlannista, jonne yhtiö perusti ensimmäisen Pohjois-Amerikan ulkopuolisen tehtaan vuonna 1917. Yhtiön nimi oli tuolloin ja on vielä edelleenkin Irlannissa Henry Ford & Son Limited. Fordin perustajan Henry Fordin isä William Ford lähti perheineen siirtolaiseksi Yhdysvaltoihin vuonna 1847.

Linkki tiedotteeseen

Vaikeneminen on kultaa

Ford Motor Company Fundin 2017 Ford College Community Challenge -kilpailussa palkittu Café Ohne Worte (kahvia ilman sanoja) palkkaa ja kouluttaa kuuroja ja kuulemisvaikeuksista kärsiviä pop-up-kahviloihinsa. Näin heille avautuu mahdollisuus päästä alkuun ateriapalvelualalla. Hankkeen ovat ideoineet joukko Kölnin yliopiston opiskelijoita, ja he saavat hanketta tukevilta kahvilayrittäjiltä tilat käyttöönsä. Viime vuonna lanseeratuissa pop-up-tapahtumissa on vieraillut noin tuhat asiakasta.

Linkki tiedotteeseen


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Auto Oy Vesa-Matti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Auto Oy Vesa-Matti