Fordin sähköautomallisto kasvaa;

Fordin pakettiautot pitävät paikkansa ensirekisteröintitilastoissa
Maaliskuun ensirekisteröintitilastoissa Ford oli toiseksi rekisteröidyin pakettiauto 18,6 prosentin markkinaosuudella ja kuudenneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 7,4 prosentin markkinaosuudella.
Ford testaa 3D-tulostusta autonosien valmistuksessa
Ford on ensimmäinen autonvalmistusyhtiö, joka testaa 3D-tulostusta autonosien, kuten takaspoilereiden, valmistuksessa prototyyppi- ja tuotantomalleja varten. 3D-teknologialla tulostetut osat voivat olla perinteisiä kevyempiä, mikä vaikuttaa näin polttoainetaloudellisuuteen. Stratasys Infinite Build -3D-tulostusjärjestelmä voisi mahdollistaa myös osien ja komponenttien nykyistä tehokkaamman ja edullisemman valmistuksen.
Prosessissa autonosan tekniset tiedot siirretään suunnitteluohjelmasta tulostimeen, joka analysoi mallin. Tämän jälkeen tulostin käy hommiin ja tuottaa yhden kerroksen materiaalia kerrallaan pinoten kerrokset valmiiksi kolmiulotteiseksi esineeksi. Perinteisiä metodeja käyttäessä ensin laadittaisiin tietokonemalli, minkä jälkeen saatetaan joutua odottamaan jopa kuukausia ennen kuin protomuotti valmistetaan. 3D-tulostus voisi typistää prosessin muutamaan päivään.
Tulevaisuudessa uuden auton koeajo onnistuu kotisohvalla pyjamassa
Virtuaalinen todellisuus mahdollistaa täysin uudenlaisia kuluttajapalveluita, joiden avulla asiakkaat voivat kokeilla tuotteita ennen ostamista. Ford tutkii mahdollisuutta tuoda todelliseen maailmaan digitaalisia hologrammeja virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden teknologioiden avulla. Seuraavan vuosikymmenen aikana hologrammit voisivat mahdollistaa esimerkiksi uuden auton koeajon vaivattomasti kotioloissa.
Ford soveltaa virtuaalista todellisuutta suunnittelussa jo nyt. Saksan Kölnissä sijaitsevassa Design Studiossa suunnittelijat voivat hioa sisätilojen yksityiskohtien ulkonäköä ja tuntumaa nopeasti ja tehokkaasti ilman fyysistä prototyyppiä. Teknologiaa hyödynnettiin täysin uuden Fiestan sisätilojen yksityiskohtien, kuten hallintalaitteiden sijainnin, suunnittelussa.
500 miljoonan Kanadan dollarin investointi liitettävyysteknologioiden kehittämiseen
Ford investoi Kanadan tutkimus- ja kehitystoimintaansa 500 miljoonaa dollaria. Investoinnin myötä yhtiö laajentaa liitettävyysteknologioihin liittyviä panostuksiaan palkkaamalla yli 400 ohjelmisto- ja laitteistoinsinööriä sekä perustamalla uuden tutkimus- ja suunnittelukeskuksen Ottawaan.
Uusien työntekijöiden myötä Fordin liitettävyysteknologioihin keskittyvän tiimin koko kaksinkertaistuu, mikä vauhdittaa yhtiön innovointiponnistuksia. Ottawaan perustettava tutkimus- ja suunnittelukeskus keskittyy tietoviihteeseen, ajoneuvoihin rakennettuihin modeemeihin, porttimoduuleihin, kuljettajaa avustaviin teknologioihin ja autonomisiin ajoneuvoihin.
Ford yksi maailman eettisimmistä yhtiöistä kahdeksatta vuotta peräkkäin
Ethisphere Institute on jälleen nimennyt Fordin yhdeksi maailman eettisimmistä yhtiöistä. Tunnustus on tulosta Fordin hyvästä yrityskansalaisuudesta, johon kuuluu kestävä toimitusketju, vastuullinen mineraalien hankinta sekä vastuullinen hallinto ja johto. Lisäksi Fordilla on ohjelmia, joiden tehtävä on valvoa ihmisoikeuksia ja turvallisia työoloja.
Laadukas kokemus syntyy perusteellisesta suunnittelutyöstä
Fordilla on ympäri maailmaa muotoilukeskuksia, joissa yhtiö työstää globaalin One Ford -portfolionsa luomukset aina alkuperäisistä luonnoksista taidokkaisiin savimalleihin ja lopulta ensimmäisiin esimerkkeihin asiakkaille matkaavista autoista. Suunnittelu kestää satoja tunteja, jolloin perinteinen käsityötaito kohtaa tietokoneavusteiset menetelmät. Työssä sovelletaan myös virtuaalitodellisuusteknologiaa, jonka avulla ajoneuvon käyttäjät saavat kokea sen ennen kuin fyysinen prototyyppi on rakennettu.
Fordin uusi sisätilojen muotoilufilosofia näkyy täysin uuden Ford Fiestassa. Suunnittelijat ja erikoiskoulutetut psykologit arvioivat tuhansien tuntien ajan, miten ihmiset käyttäytyvät autonsa kanssa. Työn ansiosta Ford on saanut arvokasta tietoa siitä, miten asiakkaat käyttävät autojen sisätiloja jokapäiväisessä elämässä. Käyttäjäystävällisyys ja personointivaihtoehdot ovat uuden Fiestan muotoilun olennaisimmat elementit. Värit ja yksityiskohdat luovat viihtyvyyttä, kun taas yksinkertaistetut hallintalaitteet helpottavat auton ominaisuuksien käyttämistä.
Lisätietoja löytyy lehdistöpaketista.
Voit katsoa Fiestan sisätilojen suunnittelijoiden ajatuksia esittelevän videon täällä.
Voit katsoa täysin uuden Fiestan sisätiloja esittelevän videon täällä.
Tutkimus: suurin osa kuljettajista pelkää pimeää
Eurooppalaisia kuljettajia pelottaa hämäräsokeus ja ihmiseen tai johonkin muuhun törmääminen pimeässä. Monet kuljettajat pitävät pimeässä ajamista stressaavana. 81 prosenttia kyselyyn vastanneista myönsi pelkäävänsä tien päällä pimeässä. Naisten kohdalla luku nousi 87 prosenttiin. Yli puolet kertoi huonon hämäränäön aiheuttavan huolta, kun taas yli kolmannes pelkää joutuvansa onnettomuuteen. Jalankulkijaan törmääminen huolestutti viidesosaa vastaajista.
Fordin tilaamaan tutkimukseen osallistui 5 020 kuljettajaa Espanjasta, Isosta-Britanniasta, Italiasta, Ranskasta ja Saksasta.
Vinkkejä pimeällä ajoon:
Ford ryhtyy kehittämään työntekijöidensä tunneälyä
Ford aloittaa työntekijöidensä tunneälykoulutuksen Euroopassa RWTH Aachen -yliopistossa, joka on yhtiön tutkimuskumppani Saksassa. Tekoälyn ja robottien roolin kasvaessa ihmiset keskittyvät taitoihin, joita tekoälyllä ei ole. Näitä ovat esimerkiksi muiden ihmisten ymmärtäminen ja motivointi. Koulutuksen tarkoitus on tehostaa ja parantaa tiimityöskentelyä.