Uutisia Fordilta

27.11.2014
Fordin myynti Euroopassa edelleen edellä alan yleistä kasvua

Euroopan Fordin myynti kasvoi lokakuussa 8,1 prosenttia viime vuoden lokakuuhun verrattuna, kun koko alan myynti kasvoi vain 6,5 prosenttia. Lokakuun markkinaosuus oli 7,8 prosenttia. Myydyistä 98 100 ajoneuvosta 76 900 oli henkilöautoja ja 21 200 hyötyajoneuvoja. Hyötyajoneuvojen myynti kasvoi 31 prosenttia viime vuoden lokakuuhun verrattuna ja markkinaosuus kasvoi kahdella prosenttiyksiköllä 11,5 prosenttiin.
Suomessa myydyin Ford-henkilöauto oli Ford Fiesta, kertoo lokakuun ensirekisteröintitilasto. Ford oli neljänneksi myydyin automerkki 7,2 prosentin markkinaosuudella. Hyötyajoneuvoissa Ford on tilastoissa toisena 25,8 prosentin markkinaosuudella (tammi-lokakuu).
Linkki tiedotteeseenFord Mustang esiteltiin Burj Khalifassa

Ford juhlisti Lähi-Idän ja Afrikan liiketoimintayksikköään esittelemällä uuden Ford Mustangin maailman korkeimmassa rakennuksessa, Burj Khalifassa, Dubaissa. Keltainen Mustang lennätettiin Yhdysvalloista Dubaihin Emiratesilla ja kuljetettiin kori kuuteen osaan jaettuna 112 kerrokseen, 399 metriin, hisseillä ja kasattiin näköalatasanteelle. Kasaaminen kesti 12 tuntia. Mustangin julkistamista pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä YouTubessa, ja Burj Khalifan ympäristöön oli kerääntynyt kymmentuhatpäinen joukko ihmisiä. Katso tästä, miten auto rakennettiin. Kuvia ja muita videoita löydät tästä linkistä.
Linkki tiedotteeseen

Ford rakentaa alan edistyksellisimmän tuulitunnelin 

Ford on aikeissa rakentaa ilmaston eri olosuhteet huomioon ottavan tuulitunnelin Kölniin. Siellä pystytään tuottamaan tuuli, joka tuivertaa 250 km/h, mikä tarkoittaa kategorian 5 hurrikaanin tuulennopeutta. Testikeskuksessa pystytään simuloimaan korkeuksia aina merenpinnan tasolta 5 200 metriin eli siis korkeammalle kuin Tiibetin ylänkö. Testilämpötilaa voidaan vaihdella 40 pakkasasteesta 55 lämpöasteeseen. Ilman suhteellinen kosteus voi olla välillä 10–95 prosenttia eli kaikki olosuhteet kuivimmista aavikoista kosteimpiin sademetsiin.
Linkki tiedotteeseen

Fiesta ST palkittiin taloudellisuusmaratonilla

Ford Fiesta ST on palkittu polttoainetaloudellisuudestaan ”Best Improvement” -tittelillä ALD Automotiven järjestämässä kilpailussa. Siinä verrattiin valmistajan ilmoittamaa polttoaineen kulutusta todellisessa ajossa tapahtuvaan kulutukseen. Kilpailumatka oli 494 kilometriä, ja se ajettiin aivan tavallisilla julkisilla teillä. Fiesta ST:n kulutus oli 3,6 litraa/100 km, kun valmistajan ilmoittama virallinen lukema on 5,9 litraa/100 km. Parannusta on siis huikeat 39 prosenttia. Toiseksi sijoittui Focus ST, jonka polttoaineen kulutus oli tasan 5 litraa, kun valmistaja lupaa kulutuksen olevan 7,2 litraa. Auto oli näin ollen 31 prosenttia taloudellisempi.
Linkki tiedotteeseen

Tänak ja Evans ensi vuoden M-Sportin kuljettajat rallin MM-sarjassa

M-Sport on julkistanut ensi kauden MM-rallin kuljettajansa. Ford Fiesta RS WRC:tä käskyttävät Ott Tänak ja Elfyn Evans. Molemmat kuuluvat sarjan lahjakkaimpiin nuoriin kuljettajiin. Walesiläinen Evans yhdessä kartturinsa Brit Danielin kanssa sijoittui tällä kaudella neljänneksi Meksikossa ja Saksassa, jossa hän ajoi myös Power Stagen voittoon. Virolainen Tänak puolestaan oli odotettu valinta uransa lopettaneen Mikko Hirvosen paikalle.
Linkki tiedotteeseen
Linkki Mikko Hirvosen ja kartturinsa Jarmo Lehtisen tunnelmiin

Gymkhana 7 löytyy nyt YouTubesta

Suosittuien Gymkhana-viraalivideoiden Gymkhana Seven: Wild in the Streets of Los Angeles, on nyt katsottavissa YouTubessa. Hooniganin, Fordin ja Need For Speedin yhteistuotoksessa Ken Block todellakin hurjastelee pitkin Los Angelesin katuja 845 hevosvoimaisella vuoden 1965 Ford Mustangilla. Katso video tästä.

Mondeo Hybridin tuotanto käynnistynyt

Ford on aloittanut täysin uuden Ford Mondeo Hybridin Euroopan markkinoille suunnatun tuotantonsa. Mondeo Hybridiä varta vasten kehitetty 2.0 litran bensiinimoottori yhdessä sähkömoottorin ja 1.4 kWh litium-akun kanssa kuluttaa polttoainetta 4.2 l/100 km ja CO2-päästöt ovat 99 g/km.
Linkki tiedotteeseen

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Auto Oy Vesa-Matti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Auto Oy Vesa-Matti