Täyssähköiselle Ford Mustang Mach-E:lle täydet 5 tähteä Euro NCAP -testissä

29.10.2021

27.10.2021 – Täyssähköinen Ford Mustang Mach-E on saanut maksimituloksen 5 tähteä sekä ajoneuvojen turvallisuutta testaavan riippumattoman viranomaisen Euro NCAPin että autojen ympäristövaikutuksia ja energiatehokkuutta arvioivan Green NCAPin testeissä.

“Mustang Mach-E on kehitetty alusta lähtien täyssähköautoksi, joten pystyimme huomioimaan sen suunnittelussa turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden kokonaisvaltaisesti,” sanoo Stuart Southgate, Director, Safety Engineering, Ford of Europe. “Tuloksena on sekä matkustajille että ympäristölle turvallinen auto.”

Mustang Mach-E:n tulos tiukassa Euro NCAP -törmäystestissä oli 92 prosenttia aikuisten ja 86 prosenttia lasten turvallisuudessa.


Useita kuljettajaa avustavia teknologioita vakiona

Maksimitulokseen vaikuttivat myös mallissa vakiona olevat kuljettavaa avustavat teknologiat kuten aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla ja ajolinja-avustintoiminnolla,1 törmäyksenestoavustin hätäjarrutustoiminnolla 1 ja kaistanpitojärjestelmä sisältäen kuolleen kulman varoitustoiminnon (BLIS). 1 Kaistanpitoteknologioistaan Mustang Mach-E sai täydet pisteet.

Mustang Mach-E:n sähköinen voimansiirto tarjoaa WLTP-mittaustavan mukaan jopa 610 km puhtaasti sähköistä päästötöntä toimintamatkaa. 2  Malli sai maksimituloksen Green NCAP:n suorittamissa testeissä, joissa mitattiin ilman puhtautta ja kasvihuonekaasuja.

Energiatehokkuudesta saatuun 94 prosentin tulokseen sisältyi täydet pisteet laboratoriossa suoritetuissa kylmän ja lämpimän olosuhteen testeissä.


Mustang Mach-E:llä jo yli 20 kansainvälistä palkintoa ja tunnustusta

Euro NCAPin ja Green NCAPin tunnustukset ovat tuorein lisä Mustang Mach-E:n maailmanlaajuisesti saamien yli 20 palkinnon ja tunnustuksen listalle.

Lähiaikoina englantilainen arvostettu sanomalehti Sunday Times valitsi Mustang Mach-E:n Vuoden autoksi ja kansainvälinen autosivusto Motor1.com  valitsi sen vuoden 2021 parhaaksi sähköautoksi.

Lisäksi Mustang Mach-E on saanut muun muassa iF DESIGN AWARD -palkinnon premiumtason B&O -äänentoistojärjestelmän kaiuttimien integroinnista ohjaamoon 3 ja ansainnut Fordille Connected Car Manufacturer Award -palkinnon Automobile Awards by MOTUL -palkitsemisissa uuden sukupolven SYNC-järjestelmällään.

Mustang Mach-E on yksi Fordin kuudesta sähköistetystä mallista, jotka ovat saaneet täydet 5 tähteä Euro NCAP -testeissä. Testissä täydet 5 tähteä ovat aiemmin saaneet myös Ford Puma, Kuga – sekä ladattava että itselataava hybridi, Explorer ladattava hybridi sekä Focus ja Fiesta.

Mustang Mach-E Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje


1 Kuljettajaa avustavat ominaisuudet ovat täydentäviä toimintoja eivätkä ne korvaa kuljettajan huomiota, päätöksentekoa ja tarvetta hallita ajoneuvoa.

2 Ford Mustang Mach-E täyssähköinen toimintamatka jopa 610 km WLTP (takavetoinen malli, jossa 98 kWh akku).

WLTP-päästömittauksessa ilmoitettava polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.

3iF DESIGN AWARD 2020 tuotesarjassa.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Auto Oy Vesa-Matti

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Auto Oy Vesa-Matti